Kaposvári Roma Szakkollégium Konferenciája

2017.11.17.
2017. november 17-18-án a Napkerék Egyesület meghívására a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület vezetője Jakus László, és a Cigányokért Szociális és Kulturális Egyesület vezetője Duka László részt vett a Kaposvári Egyetem Roma Szakkollégiumának 5. éves fennállására rendezett ünnepi konferenciáján, és születésnapi vacsoráján.
Az első napon előadásokat hallgattunk meg a szakkollégium, valamint a Napkerék Egyesület működéséről, programjairól, amit egy roma Holokauszt megemlékezés követett.
Este egy ünnepi vacsora keretében Langerné Victor Katalin, az EMMI Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkára köszöntötte a jelenlegi és a volt szakkollégistákat, a Napkerék Egyesületet, valamint a meghívott vendégeket. Másnap megtekinthettük a Napkerék Egyesület Hangya Tanodáját, ahol bemutatásra került annak működése, valamint Káli-Horváth Kálmán érdekes előadását hallgathattuk meg a roma identitásról. Szívből gratulálunk Bogdán Imrének, és a Napkerék Egyesületnek a színvonalas rendezvényhez, és gratulálunk a Kaposvári Egyetem Roma Szakkollégiumának az 5. születésnaphoz! :)
event_image_3_1
event_image_3_2
event_image_3_3
event_image_3_4