Brüsszel hivatalos EP látogatás

2017.11.26.
A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület vezetősége 2017. november 26-29-ig Járóka Lívia EP alelnök meghívására Brüsszelben tartózkodott két másik szervezettel (Khetanipe Egyesület, EU-Rom Egyesület), valamint a JALTE egyesület csak roma fiatalokból álló focicsapatával közösen. A látogatás során több európai roma szervezet vezetőjével, valamint az Európai Unió romaügyekért felelős magas rangú tisztségviselőivel tárgyaltunk, bemutattuk a szervezeteink tevékenységét, a magyarországi Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia végrehajtását.

Az első napon egy nemzetközi roma szervezet konferenciáján vettünk részt, melyet Járóka Lívia nyitott meg, utána pedig a Magyar Nagykövetségen megrendezett programra voltunk hivatalosak Czibere Károly EMMI Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért felelős államtitkárral, valamint Sörös Iván főosztályvezetővel. Ezután következett a látogatásunk egyik legfontosabb programja, a Roma Platformon való aktív részvétel. A plenáris ülés után a Platform munkacsoportokra osztódott, szervezetünk az Oktatási Munkacsoportban dolgozott estig. Az este folyamán hivatalos fogadáson vettünk részt, amelyet a Snétberger Központ koncertje nyitott.
A második napon az Európai Parlamentben tettünk látogatást, majd a nap közepén a JALTE egyesület focicsapata mérkőzést játszott az Európai Parlament képviselőkből, tisztségviselőkből, alkalmazottakból álló focicsapatával. A fiúk nagyon jól játszottak, és 6-2-re „elverték” az EP-s csapatot. :) Ez a magyar roma virtus. :D A délután folyamán szabad program során megtekinthettük Brüsszel városát.
Nagyon fárasztó, ugyanakkor nagyon eredményes látogatás volt, a hivatalos tárgyalások során megbeszéltük azt, hogy a kapcsolatot szorosabbra fűzzük az Európai Parlamenttel, és folytatjuk a megbeszéléseket, egyeztetéseket.
event_image_11_1
event_image_11_2
event_image_11_3
event_image_11_4