Czinka Panna Tábor

2015.07.20.
A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület 2015. július 20. és 26. között tábort szervezett Balatonszárszón 30 fő hátrányos helyzetű győri és Győr környéki felső tagozatos diáknak.

A táborban 30 szociálisan rászorult gyerek ingyenesen üdülhetett 7 napon keresztül, teljes ellátással. A gyerekek a fejlődésük során egyre jobban megismerik magukat, tisztába kerülnek erősségeikkel és hiányosságaikkal, és egyre több ismeretet szereznek a világról. Éppen ezért nagyon fontos, hogy minél előbb rálátást szerezzenek arra is, hogy mennyire jelentős szerepe van az életmódjuknak is.

A gyerekek életmódja meghatározza egészségi állapotukat, segít annak megszilárdításában és a velük született tulajdonságok kedvező fejlesztésében is. A nem megfelelő életmód számos betegség kialakulásának kedvez, emiatt létfontosságú, hogy a gyerekek megtapasztalják, hogy melyek a helyes életmód ismérvei és mi a teendőjük ennek kialakításához. A tábor napjait tematikusan, minden nap más téma köré építettük fel, és ezen témákkal kapcsolatos beszélgetésen, előadások, játékos foglalkozáson vehettek részt a gyerekek. A hétfői nap a bemutatkozásé, ismerkedésé volt. Kedden egészséges táplálkozással kapcsolatos előadások voltak, s a gyerekek gyümölcssalátát tanultak készíteni, valamint játékos zöldségszobrászaton is részt vettek. Szerdán kézművesség, hagyományápolás volt a középpontban, ennek keretében kézműves foglalkozások, valamint esti táncház került megszervezésre. Csütörtökön az irodalomé és a történelemé volt a főszerep, ennek keretében a József Attila Emlékház került meglátogatásra, valamint történelmi témájú fejlesztő társasjátékokkal játszhattak a gyerekek. A pénteki program a természet, a szabadidő hasznos és kellemes eltöltése köré volt szervezve hajókirándulással, túrázással. Szombaton a sport került a középpontba, délelőtt a szárszói strandon sportvetélkedőkön vehettek részt a gyerekek, délután kipróbálhatták a sárkányhajózást.

Összességében nagyon jól sikerült a tábor, a gyerekek rengeteg élménnyel gazdagodva, új baráti kapcsolatokkal teljesebben tértek haza.

event_image_7_1
event_image_7_2
event_image_7_3
event_image_7_4