VII. Czinka Panna Roma Kultúrest

2011.08.05.
A VII. Czinka Panna Roma Kultúrest 2011. augusztus 5-én került megrendezésre a Víziszínpadon. A rendezvényt dr. Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke és Fekete Dávid önkormányzati képviselő, az Újvárosi Részönkormányzat elnöke nyitotta meg.

Az Kultúrest első részében a MTV és a MR nívódíjas ifj. Kállai Kiss Ernő és Zenekara adott ízelítőt a magyar cigányzene gyöngyszemeiből. A Zenekar műsorában a Kossuth díjas Klarinétkirály id. Kállai Kiss Ernő közreműködött. A műsor második részében a lovári cigányok táncművészetével ismerkedhetett meg a közönség. Fergeteges hangulat kísérte a tatabányai Szomnakune Cserhaja Táncegyüttes fellépését, akik számos hazai fesztivál győztesei. A rendezvény harmadik részében Bangó Margit Kossuth díjas előadóművész, a cigánynóta kétszer koronázott királynője lépett fel, őt kísérte az ifj. Kállai Kiss Ernő és Zenekara, szintén közreműködött a kiemelkedően színvonalas előadásban id. Kállai Kiss Ernő.

A rendezvény jó hangulatú volt, a közönség és a fellépők egybehangzó véleménye szerint a szervezés kifogástalan, maga a műsor nagyon színvonalas volt. A VII. Czinka Panna Roma Kultúresten közel 700 fő vett részt.
event_image_5_1
event_image_5_2
event_image_5_3
event_image_5_4