VI. Czinka Panna Roma Kultúrest

2010.09.25.
A VI. Czinka Panna Roma Kultúrest 2010. szeptember 25-én került megrendezésre Győrben a Dunakapu téren. A rendezvény 19 órakor kezdődött a fő támogatók, védnökök megnyitóbeszédeivel. A Győr Megyei Jogú Város részéről dr. Somogyi Tivadar alpolgármester úr képviselte a kultúresten, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés nevében dr. Szakács Imre köszöntötte a fellépőket és a megjelenteket, végül Farkas Flórián a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nevében mondott pár köszöntő mondatot.

A rendezvényen ezután a világhírű Rajkó Zenekar és Tánckar adott fergeteges műsort 2×50 percben. Az első rész végén egy helyi kislány is szerepet kapott: Jónás Alexandra a Zenekarral énekelhetett. A szünetben az Értényi Vadrózsák nevű táncegyüttes színvonalas előadását láthatta a közönség. A szünet végén egy különleges aktus történt a színpadon, ugyanis egy budapesti hangszerkészítő mester leutazott Győrbe a rendezvényünkre, hogy felajánlást tegyen a Rajkó Zenekarnak, így egy milliós értékű brácsa átadása történt meg a győri közönség előtt. Az est második részében a klasszikus darabok és tánckoreográfiák mellett Nova Brigitta és Tánckara szórakoztatta a közönséget magyar- és cigány nótákkal.

Elmondhatjuk, hogy egy nagyon színvonalas rendezvényt sikerült megvalósítani. Sajnos azonban az időjárás nem volt velünk kegyes, az eső eleredt a rendezvény alatt, így a kezdetben 600 fős tömeg az est végére 100 főre apadt.
event_image_8_1
event_image_8_2
event_image_8_3
event_image_8_4