V. Czinka Panna Roma Kultúrest

2009.08.08.
Az V. Czinka Panna Roma Kultúrest 2009. augusztus 8-án valósult meg Győrben a Dunakapu téren. A rendezvény 17 órakor kezdődött a fő támogatók megnyitóbeszédeivel (dr. Szakács Imre Gy-M-S Megyei Közgyűlés Elnöke, mint támogató és Borkai Zsolt GyMJV Polgármestere, mint fővédnök, és a legfőbb támogató képviselője). A megnyitóbeszédek után a köszöntők következtek (Miniszterelnöki Hivatal, dr. Szabadfi Árpád r. dandártábornok, a Gy-M-S Megyei Rendőr Főkapitányság vezetője). Ezek után következett a 100 tagú Cigányzenekar koncertje, melynek során egy helybeli kislány is szerepet kapott, Jónás Alexandrát kísérte 2 dal erejéig a világhírű zenekar. Ezután következett Bangó Margit és a Bangó Band műsora, amely keretében Bangó Margit, Bangó Marika és a szlovákiai magyar cigány énekes, Rigó Jancsi léptek fel.

A Bangó Band műsora után következett az est fináléja, amelyről még most is beszélnek a győriek, és azok akik látták, ugyanis Győrött történt meg hosszú idő után először az a csoda, hogy Bangó Margit és a 100 tagú Cigányzenekar újra összeálltak, és egy fergeteges műsort adva lezárták a rendezvényt.

A rendőrség tájékoztatása szerint 3 és 5000 fő közé tehető a Kultúresten résztvevők száma, ami egyedülálló a maga nemében, ugyanis cigány szervezet még sosem csinált ilyen nagy kulturális rendezvényt Győrben, de még a Dunántúlon sem. A rendezvény turisztikai vonzerejét bizonyítja az is, hogy előző nap, a színpad őrzése során több itt nyaraló külföldi is megkérdezte, hogy milyen rendezvény lesz, s miután felvilágosítást kaptak, többen is azt mondták, hogy akkor megtekintik, sőt volt olyan is, aki a hazaindulását eltolta egy nappal a rendezvény miatt.
event_image_3_1
event_image_3_2
event_image_3_3
event_image_3_4