Kisebbségekért díj átadása Bogdán Piroskának

2011.12.16.
Bogdán Piroska, a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület akkori elnöke egyike volt a 2011-ben Kisebbségekért díjban részesülteknek. A díjat a Miniszterelnök javaslatára Navracsics Tibor adta át a Parlamentben.

Bogdán Piroska laudációja:

"1957-ben született Tényőn. A rendszerváltozás után csírázó cigány önszerveződés egyik oszlopos tagja lett: Győr – Moson – Sopron megye és Győr városa első cigány érdekvédelmi szervezetének a létrehozásánál is bábáskodott. 1990-ben alapító ügyvivője volt a Magyarországi Roma Parlamentnek, 1992-től pedig tagja lett a megyei önkormányzat nemzetiségi bizottságának. 1994-től nyolc évig a városi roma kisebbségi önkormányzatban is tevékenykedett Győrben. 2005-ben megalakította a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesületet, amely a legeredményesebb jelölő szervezetévé vált a megyei kisebbségi önkormányzatok közül. Bogdán Piroska így 2006-2010 között a megyei közgyűlés munkájában is részt vehetett, a 2011 év elejétől pedig területi kisebbségi önkormányzati elnök, országos önkormányzati képviselő.
A Kisebbségekért Díjjal a nőként is az első sorba tartozó cigánypolitikusi, a kulturális autonómiáért, a művészetekért, a tehetséggondozásért és a népe szociális felemelkedéséért, társadalmi integrációjáért munkálkodó embert ismeri el a Nemzeti Ügyek Kormánya."
event_image_2_1
event_image_2_2
event_image_2_3
event_image_2_4