III. Czinka Panna Roma Kultúrestt

2007.07.21.
2007. július 21.-én került megrendezésre, már harmadik alkalommal a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület megyei kultúrestje III. Czinka Panna Roma Kultúrest címmel.

A két órás (16:00-18:00 óráig) kulturális rendezvény helyszíne a Győrben található Bartók Béla Megyei Művelődési Központ volt.
A műsort 450 fő érdeklődő jelenlétében rendezték. A rendezvényt Dr. Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke nyitotta meg. A rendezvény a magyar Himnusszal, és a cigány Himnusszal kezdődött, az utóbbi Kozák János, cigány előadóművész előadásában.
Ez a program 3 részből állt: az első részben a megyei amatőr művészek mutatkozhattak be, a második részben megyei és dunántúli, már nagyobb múlttal rendelkező tehetségek kaptak megnyilvánulási lehetőséget, s végül egy, már "befutott" sztárvendég mutathatott példát a többieknek az állhatatos munka eredményéről. A rendezvény megvalósításához, a rendelkezésre álló egyesületi önrész mellett, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat és a Győr Megyei Jogú Város Roma Kisebbségi Önkormányzata adott támogatást.
A szervezők törekedtek arra, hogy mindhárom kulturális csoport képviseltesse magát a lehető legtöbb művészeti ágban (versmondás, néptánc, autentikus és modern zene, stb.). A fellépők között volt a Győri Aranycsillagok zenekar, és a Rom Po Drom Cigány Táncegyüttes. Az ismertebb fellépők között volt Pusztai Antal, nemzetközi hírű győri cigány gitárművész. Repertoárjában a spanyol cigányzenétől egészen a balkáni cigány muzsikáig a teljes roma zenei világ megtalálható. A másik ismertebb fellépő a Szomnákune Cserhaja Táncegyüttes, amely egy tatabányai táncegyüttes, 2 éve működik, 19 tagból áll, a Győri Táncművészeti biennálén is felléptek, nagy sikert aratva a nem roma származású közönség előtt is.
„Sztárvendégként” a nemzetközi hírű Ando Drom budapesti cigány folklór együttes lépett fel.
event_image_8_1
event_image_8_2
event_image_8_3
event_image_8_4