Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetű munkavállalók integrációjáért

TÁMOP-1.4.1-11/1-2012-0020

A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület, tevékenységi körének fejlesztésével az egyesületi munka bázis célcsoportját képző, kiemelten hátrányos helyzetben lévő, ill. roma munkanélküli személyek munkaerő piaci integrációjára, képzésére, munka világába történő beillesztésére vállalt feladatot. A szervezet aktív toborzási munkát követően célul tűzte ki a roma és hátrányos helyzetű személyek közül kikerülő 33 célcsoport-tag OKJ-s képzését. 22 fő biztonsági őrt, és 11 fő konyhalányt képzett az Egyesület. A sikeres vizsga után a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület biztosítja a bevont 33 főből legalább 20 főnek a foglalkoztatását egy évig. Az első hat hónapban az Egyesület a munkáltató, ez idő alatt a munkavállalók kellő tapasztalatot szereznek új szakmájukban, a második fél évben pedig a projektrésztvevők már a nyílt munkaerő-piacon vállalnak munkát.
A program legfontosabb eleme, hogy a bevonástól kezdve egészen a nyílt munkaerő-piacon való elhelyezkedésig, sőt még kicsit tovább is, egy mentor segíti a munkavállalót. A mentor nem csak a képzéssel, és a foglalkoztatással kapcsolatos problémák kezelésében, hanem egyéb szociális, családi, magánéleti problémák kezelésében is segítséget nyújt. Az OKJ-s képzések mellett egyéb tréningeken is részt vettek a bevont hátrányos helyzetű emberek, illetve tanácsadók, mediátor is segítette a program sikeres teljesítését.

Eredmények: Mind a 33 fő sikeres vizsgát tett, és a 20 fő biztosan el tudott helyezkedni a nyílt munkaerőpiacon. A mentorok a program befejeztével is segítették a célcsoport-tagokat, így ez a szám 27-re emelkedett.

Keretösszeg: 74 999 900,-Ft
Projekt időtartama: 2013.11.01. – 2015.06.30.
project_image
project_image
project_image
project_image