Hátrányos helyzetű személyek felzárkóztató programja a Győri kistérségben

TÁMOP-5.3.1-C-09/2-2010-0001

A Győri kistérségében élő 60 fő hátrányos helyzetű, munkatapasztalattal nem rendelkező vagy legalább 5 éve munkanélküli, inaktív, alacsony iskolai végzettségű vagy elavult szakképzettséggel rendelkező személy társadalmi integrációját támogató komplett HR fejlesztését, ezáltal a foglalkoztathatóság és az önálló életvitelre való felkészítés javítását kívánta elősegíteni programjával a Győr-Moson-Sopron Megyei Társadalmi Egyesülések Szövetsége és a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület. Ennek célja a hátrányos helyzetben lévő személyek körében a társadalmi kirekesztődés megszüntetése, illetve az önálló jövedelemszerzés lehetőségének megteremtése volt.

A program direkt célcsoportja a kistérségben élő, 60 fő, tartósan, legalább 5 éve munkanélküli, alacsony iskolai végzettségű, elavult, nem piacképes szakképzettséggel rendelkező személyek. A szakmai fejlesztő modulok során olyan képzések is megvalósultak, amelyek során a résztvevők megtanulhatták az álláskeresési technikákat, egyénre szabott álláskeresési tanácsadáson vehettek rész.

A kiegészítő képzéseken túl (kompetenciafejlesztés, tanulástechnikai tréningek), 30 fő főként roma származású férfi OKJ-s nehézgépkezelői tanfolyamot végezhetett el, míg 30 fő főként roma asszony segédegészségőr képzést kapott.

A konzorciumi partnerek nagy figyelmet fordítottak a célcsoport programban tartására, ezért már a pályázatba is ösztönzőket építettek be. Az egyik a képzés alatti pénzbeli támogatás volt, a másik pedig az volt, hogy a sikeresen vizsgázóknak ingyenes B kategóriás jogosítvány megszerzésére biztosítottak lehetőséget. Az ösztönzők nagy sikerrel segítették a programot.

Eredmények: 60 bevont főből, 60 fő sikeresen vizsgázott

Keretösszeg: 67 145 500,- Ft (ebből az Egyesület része 22 075 500,- Ft)
Projekt időtartama: 2010.10.01.–2012.05.31.
project_image
project_image
project_image
project_image