Roma hálózatszervezés a Nyugat-Dunántúli régióban

NCTA-2014-8425-C

A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület és a Nyugat Kapuja Egyesület konzorciuma 2014. augusztus 1. és 2016. március 31. között valósította meg 20 hónapos projektjét, mely a Nyugat-Dunántúli régióban működő civil szervezetek fejlesztését, megerősítését, hálózatba szervezését tűzte ki célul.
A Norvég Civil Alap támogatásából megvalósuló projekt előzetes helyzetfelmérése rámutatott arra, hogy a régióban jól érzékelhetően jelen van a civil szervezetek alakítására és működtetésére irányuló társadalmi szándék, ennek megvalósulása azonban további lökést kaphat egy, a szervezetek tudatos, célorientált működését segítő program által.

A konzorcium konkrét célja volt, hogy a szervezeti diagnózis felállításától, a megoldási alternatívák feltárásán keresztül a probléma kezeléséig terjedő átfogó szolgáltatási csomag által képessé tegye a bevont szervezeteket a fejlesztési célok elérését segítő programok inicializálására.

A projekt futamideje alatt 20 szervezet – köztük 5 újonnan bejegyzett - részvételével egy komplex program került lebonyolításra, melynek keretében a régió 3 megyéjében 80 órás tréningek valósultak meg a pályázatírással, civil jog és pénzüggyel, valamint a kommunikációval kapcsolatban. A tréningek lezárásaként egy 3 napos bentlakásos műhelyen kaptak lehetőséget a civilek arra, hogy átadják egymásnak szakmai tapasztalataikat, együttműködési megállapodásokat alakítsanak ki, és megtervezhessék „mini projektjeiket”, amelyek a későbbiekben egymás támogatásával kerülhetnek megvalósításra.

A projekt befejezésekor a kiépített hálózaton keresztül megyénként több civil szervezet, ill. szerveződés erősödött meg, amelyeknek működése stabilabbá és szakszerűbbé vált.

Eredmények: 3 létrejövő új közösség, 624 fő résztvevő a workshopokon, tanácsadásokon, 13 rendezvény.

Keretösszeg: 56 568,50 EUR (támogatás) / 7 416,82 EUR (önrész)
Projekt időtartama: 2014.08.01. - 2016.03.31.
project_image
project_image
project_image
project_image